Ljubljana Fashion Week ove je godine održan u novoizgrađenom Rog centru, sjajnom prostoru, a kao i obično iskazali su se odličnom organizacijom. Kolegica Mateja i ja često napominjemo kako je LJFW jedini tjedan mode koji prolazi bez pretjeranog stresa, barem iz naše perspektive. Tim je uhodan i pazi na svaki detalj.

Collection 2023

Ove smo godine predstavile kolekciju 23 koju smo već provukli kroz street style fotografije na kojima je influencerica Dora, naša samoproglašena muza. Shodno tome, jedini logični slijed bio je da naša Dorica505 zatvori reviju. 

Kolekcija je obogaćena s nekoliko novih komada, čime je ukupan broj outfita na modnoj pisti porastao na 27. Naravno-to je značilo dosta promjena odjeće u backstage-u i dvije dizajnerice u borbi s valunzima. 🙂

Kolekciju smo kategorizirali u tri segmenta. Modeli u bijelim odjevnim predmetima prvi su izašli na modnu pistu, a trenutak otvaranja revije bio je rezerviran za našu klijenticu Aidu, koja je napravila zapažen ulazak u svojoj Mateyaneira vjenčanici—to je vjerojatno prvi put da je jedna doktorica otvorila reviju na LJFW. Nakon toga, kolekcija je prešla u obojeni niz, u kojem su dominirale zagasite nijanse plave, bordo, smeđe, žute i bež, s crnim komadima sačuvanim za veliko finale.

Behind the scene

Vrijedno je napomenuti da LJFW zrači vrlo cool atmosferom. Dizajneri ovdje teže originalnosti i jedinstvenosti, prihvaćajući alternativni i osebujni pristup. Obično dobivamo povratne informacije nakon modne revije od posjetitelja kako im je naš dizajn zanimljiv zbog nosivosti naše odjeće, ali ujedno i prepoznatljivosti dizajna te mogućnosti da se u njemu istaknu u masi. Volimo to što naši klijenti većinom svakodnevno nose naš dizajn, bez potrebe za čekanjem posebne prigode. 

Materijali

Kao i uvijek, koristili smo zanimljive i kvalitetne materijale iz deadstock-a. Posljedično- dostupnost identičnih sakoa, kaputa i odijela prilično je ograničena. Međutim, uvijek uspijevamo pronaći alternativne materijale kada originalna bala dođe do kraja, a i svaki model možemo uraditi u drugoj boji.

Vunene tkanine imaju prednost, u kolekciji prevladavaju deblji blejzeri- u biti spoj kratkog kaputa, jakne i sakoa, savršeni za jesen, blaže zime i proljeće. U našoj namjeri za održivošću, bitno je naglasiti da je svaki komad izrađen prema narudžbi i veličini. Strogo izbjegavamo prekomjernu proizvodnju, osiguravajući da su svi uzorci Matejino i moje vlasništvo (u kojem živimo). Materijali koje koristimo potječu iz deadstock-a Italije i Austrije, što je idealan način da dobijemo provjerenu kvalitetu koju koriste veliki brendovi. Na primjer, kožni kaputi u ovoj kolekciji izrađeni su od deadstock Versace kože, dok smo za mrežaste bodije koristili La Perla deadstock materijale, a vuna je iz Max Mara proizvodnje.

Showroom

LJFW Ima odličan koncept showroom-a nakon sedmice mode, gdje svako koga zaintrigira odjeća sa modne piste može doći i isprobati što želi, opipati materijale, razgovarati s nama i riješiti dilemu dana – naručiti ili ne naručiti MN komad (a za sve ostale dane tu je naš website www.mateyaneira.com). 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top