MXN

Kada smo Mateja i ja otvorile Mateyaneira showroom u Primorskoj, jedna od prvih Sarajki koja je došla da nas posjeti i podrži bila je Mirna Dizdarević Rogić. Tada moja poznanica iz prošlih života- kada je ona bila redateljica, a ja kostimografkinja (između ostalog), a danas prijateljica, pilates partnerica i komšinica s Trešnjevke. 

Kada sam zamišljala ovaj blog- napravila sam listu kreativaca i prijatelja o čijem radu želim pisati i MxN je bio na toj početnoj listi- kao i brend Waga, a njihova suradnja je bila idealna da ovu priču zaokružim i napišem dva bloga jednim tekstom. 😉

Mirna i Nera su napravile MxN tijekom Covida, kada smo svi gledali odakle se vedri, kuhali i plesali njih dvije su zakuhale posao sa zanimljivim čestitkama (ponosna sam vlasnica dvije personalizirane), a nakon čestitki uslijedili su projekti za dizajn logoa, da bi im danas u glavnom fokusu bio branding i re-branding. Nera je diplomirani inženjer arhitekture koja je svoju ljubav prema dizajnu njegovala kroz čitav studij, te je tako grafički dizajn postao prioritet u njenom kreativnom život, a Mirna je filmska redateljica koja je spletom okolnosti postala kolumnistica i copywriterica za MXN. 

WAGA

2015. godine arhitektica Jasmina Dizdarević otvorila je malu drvorezbarsku radionicu te u suradnji s majstorima, zanatlijama čije umijeće cijeni – nastala je WAGA.

Svaki predmet stvoren u radionici je jedinstven i odaje počast bogatoj kulturnoj baštini Bosne i Hercegovine, njeguje autentičnost i dio je limitirane edicije koja nosi znak jedinstvenog dodira svog majstora.

Brand WAGA je ukorijenjen u dugogodišnjoj tradiciji drvorezbarstva u Konjicu i specijaliziran za ručno izrađene i ručno izrezbarene predmete za domaćinstvo napravljene od drveta iz održivih izvora.

Posebno mi se dopada to što su njihovi proizvodi usmjereni na slow living rituale što na neki način povezuje njihov proces izrade i krajnju namjenu.

Također bitno je spomenuti i njihov rad na očuvanju zanata i motivaciji koju daju mladim ljudima kako bi se počeli (i nastavili) baviti drvorezbarstvom.

MxM x WAGA

Naslov nije matematička formula, ali-  tim od četiri žene snažnih karaktera i istančanih ukusa, rezultirao je suradnjom koja je iznjedrila moderno, s primjesom tradicionalnog, novo ruho Waga brenda. 

Primarni fokus za Mirnu i Neru je bio na razumijevanju jedinstvene vizije brenda, komunikacija je ključna i prema njihovim riječima: „Proces uključuje kombinaciju kreativnih uvida i temeljitog istraživanja klijentovih aspiracija. Kroz ovu kombinaciju, postižemo dizajn koji nije samo vizualno privlačan, već je i strateški prilagođen kako bi zadovoljili specifične potrebe klijenta. Ovaj holistički pristup osigurava da svaki projekt odražava autentičnost, funkcionalnost i estetiku, stvarajući trajan utisak i ispunjavajući sve aspekte klijentovih očekivanja.“

Cilj u ovom projektu im je bio stvoriti novo iskustvo koje bi zadržalo srž brenda, dodajući mu istodobno notu luksuza i umjetničke finesse. Ova suradnja bila je prilika za oblikovanje brenda iznova, oživljavajući njegovu autentičnost s modernom vizijom.

 

DIZAJN

Kako mi je ovdje cilj i demistifikacija procesa dizajna zamolila sam Mirnu i Neru da mi ispričaju kako inače teče njihov proces od prvog sastanka do finalne ideje pa sam odgovor sažela u jednu rečenicu;

-Proces počinje fazom kreativnog kaosa, u kojem se ideje rađaju i odbacuju, nakon čega slijedi skiciranje najjačih koncepata, izrada moodboard-a, prezentacija omiljenih ideja, povratne informacije klijenata i revizije – što u konačnici rezultira finalnim rješenjem.

Idealno idejno rješenje za Wagu je bio dizajn koji odražava srž i dušu brenda, postižući savršenu ravnotežu između tradicije, luksuza i elegancije. 

Kao netko tko ima čudnu ljubav prema daskama za rezanje (iako režem samo sir), uvijek sam žalila rezati po lijepoj dasci i ostavljati neravnomjerne tragove noža, no sada sam mišljenja da su upravo ti tragovi ono što sam Waga brend želi na svojim produktima- tragove života, uporabe i nastavak oblikovanja u našim rukama. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top