Uvijek je fascinantno kako nova poznanstva ulijevaju svježu energiju i entuzijazam u naše osobne živote i radna okruženja. Ono što je u početku bilo zamišljeno kao ležerno druženje uz kavu brzo se razvilo u koktel večer, koja je neprimjetno prešla u improviziranu sesiju razmišljanja. Dok smo Mateja i ja sjedile s Antom, renomiranim stilistom kose i vlasnikom Studija Te, i Mladenom- nevjerojatno talentiranim grafičkim dizajnerom i ilustratorom, koncept uniformi po mjeri s prepoznatljivim i jedinstvenim štihom nastao je bez napora.

Studio Te

Ante je želio uniforme koje odišu elegancijom i promjenjivošću, prikladne ne samo za salon već i za svakodnevno nošenje. Trebao je uniformu koja bi neprimjetno prelazila iz regularnog outfita u radnu odjeću, a opet bila prikladna za piće nakon posla bez potrebe za promjenom garderobe. U biti, želio je odjeću koja nepogrešivo predstavlja Studio Te bez otvorenog vikanja ‘uniforma’. 

Naše zajedničko razmišljanje dovelo nas je do koncepta košulja ukrašenih razigranim, ali sofisticiranim uzorcima, u kombinaciji s hlačama odijela kako bi se osigurala razina formalnosti. Cilj nam je bio postići određenu ravnotežu između profesionalizma i individualnosti.

Ludi mlad

Mladen Udovičić, ilustrator, grafički dizajner i suosnivač Portabl studija, radio je uzorak inspiriran frizerskim umjećem, a ovako je tekao njegov proces:

“U početku sam znao da želim postići dojam neočekivanog i apstrakcije i to je trebalo pomiriti s mojim crtačkim izričajem koji uglavnom figurativno tretira elemente. Elementi od kojih je nastao uzorak su pramenovi kose, češalj i škare. Kako to samo po sebi zvuči banalno – ideja je bila s tim osnovnim elementima prikazati fragment frizerskog procesa. Kako me taj proces fascinira svojom preciznošću, dinamikom i učinkom dobrih rezultata, želja mi je bila da se i ja na neki način upustim u njega kroz svoj medij – strpljivo crtajući pramen po pramen, provlačeći ga kroz češalj, rezanjem i spajanjem elemenata.”

Nakon što smo vidjele Mladenove ilustracije uzorka, apstrahiranog savršenog pramena kose u letu, naš entuzijazam je porastao, potaknuvši daljnje ideje za integraciju detalja, kao i za dizajniranje omjera jednobojnih i „šarenih“ dijelova košulja (za bolje razumijevanje znaka navoda bitno je znati da je autorici teksta crno-bijeli uzorak šaren). 🙂

Custom made

U ovoj suradnji smo posebnu pozornost pridavale tome da izbalansiramo sve elemente kako bi finalni proizvod jasno komunicirao stil i poruku Studija Te, a ujedno nama kao dizajnericama bio poput custom-made kolekcije.

S vremenom je (u par mjeseci od ideje do realizacije) jedinstveni uzorak postao prepoznatljivi simbol za Studio Te, ukrašavajući ne samo uniforme, već i mural koji vas dočeka po ulasku u studio. Dodatno, ograničena izdanja vrećica s istim karakterističnim uzorkom, nakon kupovine preparata za njegu kose, daje klijentima priliku da zajašu val prepoznatljive estetike Studija Te. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top